COMUNICAT INICI DE CURS D’ USTEC-STEs

Un nou CURS ESCOLAR en precari

(laboralment i democràticament)

 

Aquest curs estarà marcat per l’aplicació de dues lleis àmpliament  rebutjades per la societat, la LOMCE i la LEC, dues lleis que s’emmarquen  en un model ideològicament liberal que posa en risc el dret a l’Educació per a tots i totes i  actua clarament  en tres línies:

–        Privatització i mercantilització

–        Desregulació laboral

–        Adoctrinament

La LOMCE dóna total cobertura al desenvolupament de la llei catalana (de la qual agafa l’esperit) i al manteniment de les retallades estructurals i de les condicions de treball en l’àmbit de l’educació.

USTEC·STEs reitera la manca de voluntat política del Govern de Catalunya per aturar la implantació de la LOMCE. En aquest sentit, les instruccions que ha fet arribar a tots els centres educatius posen de manifest l’acceptació tàcita d’aquesta norma: els currículums i avaluacions LOMCE a 1r, 3r i 5è de primària, l’avaluació a 3r, la prova externa de final de primària (continua endavant la seva implantació), l’obligatorietat de la impartició de la religió i fer-la avaluable… En canvi, s’oblida de donar instruccions clares per blindar el sistema d’immersió lingüística.

El Departament d’Educació, en total sintonia amb la LOMCE, aprofundeix el desenvolupament de la LEC i augmenta la precarització de les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores: més del 34% de la plantilla dels centres educatius es troba en situació de provisionalitat i aquest estiu gairebé el 80% del personal ha obtingut la seva destinació amb la intervenció directa de les direccions, la qual cosa ha fet més depenent i arbitrària la seva contractació. L’entrada en vigor del Decret de provisió i perfils (Decret de plantilles), recorregut davant el TSJC pel nostre sindicat, també ha significat la creació de 2.102 places estructurals, en la provisió de les quals aquest sindicat ha tingut coneixement d’irregularitats  i abusos en alguns casos.

Davant aquesta combinació de factors, USTEC·STEs denuncia que s’ha desregularitzat el sistema de contractació del personal públic per implantar mig d’amagat un model de gestió poc democràtic. I ara, en un pas més en aquesta línia, el Departament pretén modificar el Decret de Direccions per tal d’assegurar-se la majoria de membres en les comissions de selecció per triar les noves direccions.

USTEC·STEs  rebutja la consolidació d’unes mesures suposadament transitòries que el Departament i el Govern van plantejar amb l’excusa de la crisi: no-substitució des del primer dia,  precarització del personal interí i substitut amb reducció de jornada i de salari, increment d’hores lectives i de permanència, augment de ràtios d’alumnes per aula, reducció del salari. A tall d’exemple, USTEC·STEs denuncia que Catalunya és l’única comunitat autònoma que enguany ha sostret la paga extra als seus treballadors i treballadores.

Davant de tot plegat, USTEC·STEs  encoratja a tots els centres a mostrar el seu rebuig a la situació actual i fa una crida a participar en CONCENTRACIONS conjuntes d’alumnat, professorat i famílies, amb la lectura de manifestos, la confecció de pancartes, l’enviament de cartes a la comunitat educativa on s’expliquin les conseqüències de les retallades a cada centre, portar samarretes grogues… Tot per demostrar un cop més que #ComencemLluitant

USTEC·STEs afirma amb tota contundència que continuarà lluitant per una educació pública, catalana, democràtica,  laica, coeducadora, inclusiva  i de qualitat. Amb aquesta voluntat fomentarà la mobilització al carrer, la desobediència a la LOMCE en els centres i continuarà impulsant una nova llei d’educació de Catalunya mitjançant la ILP per un nou sistema d’educació, alhora que insistirà en la via judicial oberta amb els recursos que USTEC·STEs té interposats – retorn de la paga extra, acord de govern que redueix la jornada i sou al personal substitut i els decrets d’autonomia, direccions i de provisió i perfils –  per tal d’aconseguir la recuperació de les condicions laborals.

USTEC·STEs denuncia que aquest curs NO COMENÇA AMB NORMALITAT i vol fer arribar a  tots el centres educatius  i a la societat en general la seva voluntat de mantenir la lluita en defensa de l’educació pública i de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament.

 

Setembre 2014

USTEC·STEs.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s