ACTA REUNIÓ PLATAFORMA PIRINEUS X EDUCACIÓ 2 de MARÇ de 2015

 1. SOBRE EL VALOR DEL QUE ES DIGUI ALS CONSELLS ESCOLARS

Fa dies que vam redactar una proposta de model perquè els directors/es decidissin que els Consells Escolars continuen sent decisius i no només consultius. Ja tenim algunes respostes:

 • Escola Aeso – ZER Pallars Jussà (Consell Escolar dia 12/12/2014) :

  El director planteja que s’acordi: la no aplicació de les normatives que la LEC i la LOMCE volen donar als Consells Escolars per a convertir-los en simples òrgans consultius, si no que sigui el màxim òrgan de direcció de l’Escola com a representant de tota la Comunitat Educativa. Quedant aprovat per unanimitat.”

 • Escola Àngel Serafí Casanoves , Sort (Consell Escolar dia 9/12/2015):

  El director, Josep Queró, informa als membres del Consell Escolar l’entrada en vigor de la LOMCE segons la qual el Consell Escolar es converteix en òrgan consultiu. En el nostre centre, però, es continuarà comptant amb el Consell Escolar de la mateixa manera com s’ha fet fins ara”

 • IES Hug Roger III, Sort :

  L’Equip Directiu de l’INS Hug Roger III manifesta que es continuen realitzant reunions del Consell Escolar on estan representats membres del professorat, de l’alumnat, del Personal d’Administració i Serveis, de mares i pares d’alumnes, de l’Ajuntament de Sort i de l’Equip Directiu, com s’havia fet fins ara”

Animem a la resta de centres a fer declaracions semblants o simplement signar el document redactat per la plataforma (penjat al nostre blog). Demanem que ens feu arribar els acords per a publicitar-los. Per una democràcia als nostres centres educatius.

 1. SOBRE EL QUE ESTEM TRACTANT AMB EL SÍNDIC DE GREUGES:

Ja fa dies que ens vam adreçar al Síndic de Greuges en no tenir cap resposta a les demandes presentades el 2012 i 2013 al Delegat de l’Alt Pirineu i Aran (recollida de signatures contra les retallades, estudi de com estan els nostres centres educatius,…).

El Delegat de l’Alt Pirineu i Aran ha contestat que sí que va enviar les signatures a la Consellera Irene Rigau i que està fent moltes coses per l’ensenyament a les nostres comarques.

A proposta del Síndic de Greuges, tornem a engegar una campanya per a conèixer l’estat dels nostres centres (obres, beques de llibres i menjador, si els transportistes cobren puntualment, substitucions i baixes mèdiques…). Carme ha de redactar les preguntes (les mateixes que vam fer fa uns anys).

 1. SOBRE CONCURS PROPOSAT PER L’EXÈRCIT

Ja fa 53 edicions!!! que “el Ejército Español” proposa un concurs de dibuix, maquetes,…. per a escolars d’Espanya amb mooolts diners de premis (43500 € en total). Tots els centres ho reben i en alguns es comenta i es desestima la idea, en altres passa de direcció als/les professores afectades i a criteri seu ho fan passar o ho desestimen, o altres com Institut de Tremp ho han penjat a la cartellera del passadís.

El Josep Manel farà una carta per enviar-la al Síndic de Greuges i Ensenyament (crec) demanant que no s’enviïn més aquesta mena de cartes , i que es doni instruccions als centres de que en cas de rebre-les se les desestimi. Paral·lelament també escriurà a l’IES de Tremp demanant que es tregui la carta.

 1. SOBRE ELS ESTADIS DOCENTS

Es comenta que és molt lleig que els estadis docents no es cobrin automàticament i que s’hagi de demanar. Sembla que sigui per veure quanta gent s’oblida i quants diners s’estalvien.

 1. SOBRE LA CLASSIFICACIÓ DE CENTRES

Es veu que ara el Departament d’Ensenyament classifica els centres en 4(molt bons), 3 (bons), 2 (normals) i 1 (dolents). Si el teu centre és “dolent”, el professorat no cobrarà sexenis. Sembla que aquesta classificació ja està feta, com a mínim per a alguns centres.

 1. PROPERA REUNIÓ

Quedem el dilluns 27 d’abril a les 17’30 a l’escola Valldeflors de Tremp.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s